Noordstar won thuis heel gemakkelijk van een heel zwak Emblem met alleszeggende 6-1 cijfers. Met de rust stond het na een matige pot voetbal 2-0, onmiddellijk na de herneming misten de bezoekers enkele malen de aansluitingstreffer en maakte Noordstar er aan de overzijde op 3 minuten tijd plots 4-0 van, de match was meteen gespeeld.Noordstar speelde met Jan Meir, Mathias Tubex, Peter Engels, Filip Mertens, Jef Van de Water, Robin Van Beek, Jonas Donckers, Thijs Lambaerts, Joris Engels, Philip T' Syen en Joeri Helsen. Invallers waren Niels Caers, Marcello Ercolani, Giliam Spruyt en Dennis Peeters.Noordstar had tegen de (laatst gerangschikte) bezoekers vanzelfsprekend constant veldoverwicht, af en toe (iets te weinig naar de zin van de supporters dus) kwamen daar ook kansen van voort. Nadat Jef op een hard schot de keeper op zijn weg vond ( 4') lukte het wat later al; van op de flank trapte Joeri een voorzet perfect naar het hoofd van Joris Engels, alleen voor doel liet die de doelman kansloos met een kopbal die via de binnenkant van de paal in doel verdween, 1-0 (18'). Rond het halfuur soleerde Joris schitterend door de bezoekende verdediging maar stak hij de bal net voorlangs de verste paal (28'), daarna trapte Filip hard over doel (29'), vervolgens lukte het dan toch weer; na een verre vrijschop van Peter kwam Joeri Helsen vlak voor doel in balbezit en trapte hij de bal netjes naast de keeper in de rechterhoek binnen, 2-0 (31'). Daarna ging een eerste afstandsschot van Philip maar net naast (33'), op zijn volgende poging kon de doelman de bal nog maar net in hoekschop duwen (38'). Emblem had in die eerste helft 3 maal gevaarlijk geweest: na slecht verdedigend werk belandde de bal in de voeten van een bezoeker die Jan tevergeefs probeerde te lobben (10'), op een afvallende bal trapte een bezoeker hard over doel (23'), tenslotte trapte een bezoeker na een center vlak voor doel (gelukkig) veel te zwak naar doel om Jan echt te bedreigen (35').[b]Zwak Emblem legt hoofdje[/b]Bij aanvang van de 2de helft had Emblem goede voornemens. Nadat het al 2 keer gevaarlijk was komen opzetten mocht een bezoeker plots alleen op doel af, maar hij trapte veel te vroeg zodat Jan makkelijk pakte (59'). Noordstar liet echter niet begaan en domineerde opnieuw moeiteloos, de kansen volgden: na een prima aanval trapte Jef in één tijd hard net naast (55'), op een botsende bal kopte Philip ook maar net naast (56'), op vrijschop van Philip haalde de keeper de bal nog net uit de hoek (60'), van aan de 16m trapte Joris op de binnenkant van de paal (61'). Wat later kon Joeri alleen naar doel maar ging hij neer in de 16m, de scheidsrechter gaf (een vrij lichte) strafschop en Joris Engels trapte die mooi op halve hoogte in de rechterhoek binnen, 3-0 en de veer nu helemaal gebroken bij de bezoekers (69'). Emblem maakte niets meer klaar, Noordstar speelde de match uit en deed er nog een paar bovenop: 2 minuten later beging de bezoekende keeper een jeugdzonde en loste hij een ongevaarlijke bal, Joris Engels stond er bij en duwde de bal dan maar simpelweg in doel en 4-0 (71'). Matti kopte wat later net over doel, daarna smeerde de ingevallen Niels Caers de bezoekers forfaitcijfers aan; eerst op snelheid en daarna met enkele mooie bewegingen schakelde hij de bezoekende verdedigers uit en trapte hij de bal in de korte hoek, 5-0 (76'). Vijf minuten later zette Joris Niels Caers alleen voor doel, die vloerde de doelman met een hard en laag overhoeks schot, 6-0 (81'). Helemaal op 't einde kreeg Emblem dan toch ook nog zijn verdiende eerredder toen een bezoeker aan de rand van de 16m kapte en uithaalde, de bal vloog naast een kansloze Jan in de rechter haak en de 6-1 eindstand lag meteen vast (90'). Noordstar won met de vingers in de neus, en hoewel het maar tegen een zwakke tegenstander was moet dit toch weer vertrouwen geven naar de volgende wedstrijden toe. Hoofdtrainer Nico is van plan om minstens 4 van de volgende 6 wedstrijden te winnen, de supporters zien het allemaal graag gebeuren. (Bruno M.)